Tietoa sivustosta

Yleistä tietoa verkkosivustosta

Kevytyrittajaksi.com on suomalaisille kuluttajille suunnattu verkkosivusto, joka tarjoaa puolueetonta tietoa laskutuspalveluiden käyttämisestä eli niin sanotusta kevytyrittäjyydestä.

Kevytyrittäjä tarkoittaa henkilöä, joka työllistää itse itsensä, mutta laskuttaa työnsä verkossa toimivan laskutuspalvelun eli kevytyrittäjäpalvelun kautta. Kyseessä ei ole virallinen, lain tuntema määritelmä, vaan kevytyrittäjä on alkujaan markkinointikäyttöön kehitetty nimitys laskutuspalveluiden asiakkaista. Kevytyrittäjällä ei ole omaa y-tunnusta, vaan hän laskuttaa palveluistaan laskutuspalveluyrityksen y-tunnuksella.

Monet kevytyrittäjät siirtyvät myöhemmässä vaiheessa harjoittamaan yrittäjyyttä yksityisinä elinkeinonharjoittajina tai muun yritysmuodon turvin. Tästä syystä sivustolta löytyy tietoa myös muista pienyrittäjyyteen liittyvistä teemoista, jotka eivät välttämättä koske suoraan kevytyrittäjyyttä. Näihin lukeutuvat esimerkiksi eri yrittämisen muotoja koskevat vertailut sekä infopaketit y-tunnuksesta sekä sivutoimisesta yrittäjyydestä.

Sivusto on yksityisomistuksessa, eikä se ole sidoksissa mihinkään laskutuspalveluun.

 

Mihin palvelua voi käyttää?

Sivustolta löytyvistä tiedoista voi olla hyötyä, jos:

  • etsit tietoa kevytyrittäjyydestä ja sen hyödyistä ja haitoista
  • haluat vertailla Suomessa toimivia laskutuspalveluita
  • pohdit, kannattaako sinun laskuttaa kevytyrittäjänä vai omalla y-tunnuksella.

 

Vastuuvapauslauseke

Tällä sivustolla esiintyvien artikkelien tiedot on kerätty ja koostettu pääosin erilaisten viranomaistahojen, kuten esimerkiksi Verohallinnon ja TE-palveluiden ohjeistusten pohjalta. Yksittäisiä laskutuspalveluja ja niiden hintoja tai vakuutuskattavuuksia koskevat tiedot on kerätty palveluiden omilta verkkosivustoilta.

Tiedot ovat artikkelien julkaisun jälkeen voineet muuttua. Tarkista ajantasaiset ja voimassa olevat ehdot aina palveluiden omilta verkkosivustoilta, jos harkitset laskutuspalveluun rekisteröitymistä. Emme vastaa artikkelien mahdollisesti sisältämistä vanhentuneista tai virheellisistä tiedoista.

Sivustolta löytyvä laskutuspalveluvertailu pyritään pitämään mahdollisimman kattavana, mutta emme voi taata, että se sisältää kaikki markkinoilta löytyvät palvelut.

 

Ota yhteyttä

Haluatko lähettää palautetta tai löysitkö sivustolta vanhentunutta tai virheellistä tietoa? Sivustoon liittyvissä asioissa voit olla sähköpostitse yhteydessä osoitteeseen info@kevytyrittajaksi.com.

Jos asiasi koskee sivustolla mainittuja laskutuspalveluja, ole suoraan yhteydessä kyseiseen palveluntarjoajaan. Verotukseen tai työttömyysturvaan liittyvissä kysymyksissä ota yhteyttä Verohallintoon tai TE-palveluihin.