Talenom One – helppo kirjanpito- ja laskutuspalvelu pienyrittäjälle

Isoilta tilitoimistoketjuilta löytyy myös yksinyrittäjille ja kaikkein pienimmille yrityksille räätälöityjä työkaluja laskutukseen ja kirjanpitoon. Yksi esimerkki on kumppanipalvelumme Talenom One, jonka esittelemme lyhyesti tässä artikkelissa.


Mikä on Talenom One ja miten palvelu toimii?

Talenom One on laskutus- ja kirjanpitopalvelu, joka soveltuu niin toiminimiyrittäjille kuin pienille osakeyhtiöille. Palvelu yhdistää samaan pakettiin pienyrittäjien tarpeisiin suunnitellun helpon ohjelmiston sekä ammattikirjanpitäjän tekemän kirjanpidon.

Sinun tehtäväsi on:

 • Lähettää laskut asiakkaillesi palvelun kautta joko verkkolaskuina, sähköpostilaskuina tai paperilaskuina.
 • Maksaa saapuvat laskut suoraan palvelussa samaan tapaan kuin tekisit verkkopankissa. Tämä onnistuu, koska palvelu yhdistetään yrityksesi pankkitiliin. Palvelun kautta voit halutessasi ottaa käyttöön edullisen yritystilin, jos sinulla ei sellaista vielä ole.
 • Tehdä palvelussa matkalaskut, jos teet työmatkoja asiakkaiden luokse tai työmaille.
 • Lisätä kuitit kirjanpitoon puhelimella.

Kun sinä olet hoitanut edellä mainitut rutiinit, Talenom Onen kirjanpitotiimi huolehtii:

 • varsinaisen kirjanpidon tekemisestä
 • arvonlisäveroilmoituksista
 • vuosittaisesta veroilmoituksesta ja tilinpäätöksestä.

Talenom One -pakettiin kuuluva sähköinen ohjelmisto toimii niin tietokoneesi nettiselaimessa kuin puhelimen mobiilisovelluksen avulla.

Käytännössä huolehdit siis itse laskujen lähettämisestä sekä omien kulutositteiden (kuitit ja ostolaskut) lisäämisestä palveluun. Taustalla ammattilainen tekee varsinaisen kirjanpidon sekä huolehtii kaikista lakisääteisistä ilmoituksista Verohallinnolle.

 

Yhteistyössä
product title

Valitse sopiva ajankohta ja varaa esittely

Varaa aika kalenterista, niin saat esittelyn Talenom One -laskutus- ja kirjanpitopalvelusta. Maksuton esittely ei sido sinua mihinkään.

 

Millaisille yrittäjille ja yrityksille Talenom One on tarkoitettu?

Talenom One on tarkoitettu toiminimiyrittäjille ja pienille osakeyhtiöille, joiden vuosittainen liikevaihto on korkeintaan 150 000 euroa.

Palvelun käyttöönotto on mahdollista kaikissa seuraavissa tilanteissa:

 • olet vasta perustamassa toiminimeä tai osakeyhtiötä ja haluat ulkoistaa kirjanpidon
 • olet aiemmin tehnyt toiminimen tai osakeyhtiön kirjanpidon itse
 • haluat vaihtaa nykyistä kirjanpitäjääsi tai tilitoimistoasi.

Voit varata maksuttoman ja ei-sitovan esittelyn palvelusta, vaikka sinulla ei vielä olisi y-tunnusta.

Valtaosa palvelun asiakkaista on yksinyrittäjiä. Talenom Onen kautta on kuitenkin mahdollista hoitaa myös palkanmaksu työntekijöille joko itse tai ulkoistetusti.

Myös osakeyhtiötä pyörittävä yksinyrittäjä voi hoitaa oman palkanlaskentansa palvelun kautta joko itsenäisesti tai palveluna. Toiminimiyrittäjät sen sijaan eivät maksa itselleen palkkaa, vaan voivat siirtää rahaa omaan käyttöön vapaasti yksityisottoina.

Talenom One -palvelu kytketään yrityksesi pankkitiliin. Jos olet vasta perustamassa osakeyhtiötä tai olet toiminimiyrittäjä, jolla ei ole yritystiliä, saat tarvittaessa sellaisen käyttöön 9 euron kuukausimaksulla.

Edullisen yritystilin tarjoaa käyttöön Talenomin kumppani Alisa Pankki Oyj.

 

Yhteistyössä
product title

Valitse sopiva ajankohta ja varaa esittely

Varaa aika kalenterista, niin saat esittelyn Talenom One -laskutus- ja kirjanpitopalvelusta. Maksuton esittely ei sido sinua mihinkään.

 

Mistä saan apua palvelun käyttöön?

Talenom One sisältää helppokäyttöisen ohjelmiston, jota myös aloittava yrittäjä osaa käyttää sitä ilman aiempia kokemuksia laskutuksesta tai tositteiden lisäämisestä.

Jos kuitenkin kohtaat ongelmia esimerkiksi myyntilaskun lähettämisessä, Talenomin asiakaspalvelu on puhelimen päässä joka arkipäivä kello 07-21. Tarvittaessa saat apua myös sähköpostitse.

Yhteystiedot löydät Talenomin verkkosivuilta.

 

Talenom Onen hinta – paljonko kirjanpito maksaa?

Talenom Onen hinta on sidottu yrityksesi liikevaihtoon.

 • Alle 30 000 euron liikevaihdolla kirjanpidon kuukausihinta on 49 euroa.
 • 30 000-90 000 euron liikevaihdolla hinta on 79 euroa.
 • 90 000-150 000 euron liikevaihdolla palvelu maksaa 109 euroa kuukaudessa.

Lisäksi maksat vuosittain tilinpäätöksestä, jonka hinta on myös sidottu liikevaihtoosi. Pienimmän liikevaihtoluokan yrityksille tilinpäätöksen hinta on 199 euroa.

Talenom Onen verkkosivuilla voit helposti laskea oman hintasi ennen palvelun käyttöönottoa. Verkkosivuilla on myös vertailtu palvelun hintaa muihin vastaaviin yksin- ja pienyrittäjille tarkoitettuihin laskutus- ja kirjanpitopalveluihin. Esimerkiksi alle 30 000 euroa liikevaihtoa tekevälle osakeyhtiölle Talenom One on edullisempi verrattuna kilpailijoihinsa.

Talenom Onessa saat yhdellä maksulla käyttöösi niin helpon laskutustyökalun, mobiilisovelluksen kuin ulkoistetun kirjanpidon. Voit käyttää palvelua yhdessä nykyisen yritystilisi kanssa tai avata palvelun käyttöönoton yhteydessä yritystilin Alisa Pankkiin. Aloitusmaksuja pankkitilin avaamisesta ei veloiteta ja kuukausihinta on 9 euroa. Vertailun vuoksi: Isot pankit saattavat veloittaa pelkästä yritystilin avaamisesta 200-300 euroa.

Talenom One -palvelussa ei ole kertaluontoisia avausmaksuja ja kiinteä kuukausimaksu on etukäteen tiedossa. Näin kirjanpidon vuosikustannus on helppo budjetoida etukäteen.

 

Miten otan Talenom One -palvelun käyttöön?

Talenom Onen verkkosivuilta voit varata maksuttoman esittelyn palvelusta sinulle sopivaksi ajankohdaksi. Esittelyn varaaminen ei sido sinua mihinkään.

Jos olet vasta perustamassa toiminimeä tai osakeyhtiötä, voit esittelyaikaa varatessasi jättää yrityksen nimeä ja y-tunnusta koskevat kohdat tyhjiksi.

Esittely tapahtuu etänä Microsoft Teams -sovelluksen kautta. Saat Teamsin auki suoraan tietokoneesi nettiselaimeen.

Vaihtoehtoisesti voit myös laskea suoraan palvelun hinnan Talenomin verkkosivuilla ja jättää yhteydenottopyynnön.

Esittelyn jälkeen ennen asiakkuuden aloitusta pidetään aina erillinen aloituspalaveri. Voit perua tai muokata palvelupaketin sisältöä ilmaiseksi ilman sitovuutta, kunnes aloituspalaveri on pidetty.

 

Yhteistyössä
product title

Valitse sopiva ajankohta ja varaa esittely

Varaa aika kalenterista, niin saat esittelyn Talenom One -laskutus- ja kirjanpitopalvelusta. Maksuton esittely ei sido sinua mihinkään.